بعد از شروع یک زندگی جدید و دونفره برای جوانان، از همین ترین مسائل داخلی خانواده فرزند و تربیت فرزند است که این روزها، در مشغله ها و روزمرگی های خانواده های جوان مورد غفلت قرار می گیرد. غفلتی که به دوسه سال نکشیده گریبان گیر خودشان می شود.
حال بذارید از این دریچه مشکل را بررسی کنیم، آن روزها که پدر سالاری بود، حکم آنچه پدر گوید بود، اسباب بازی و تنقلات آنچه پدر بخرد و گردش آنجا که پدر ببرد و .....
اما از آنجا که پدر و بخصوص مادرها در ابتداء جوانی دوست دارند برای فرزندان خود سنگ تمام بگذارند، هر چه دم دستشان می رسد برای فرزند عزیزتر از جانشان می خرند و حتی هرچه آن بچه - که هنوز به بابا میگه باما!- میخواهد و به گریه می گوید هم تهیه می کنند.
در بهترین شرایط این مسئله هم خوب در نظر می گیریم . اما داستان از آنجا شروع می شود که فرزند دوپای رفتن و یک زبان خواستن را در اختیار می گیرد و اینجاست که دلسوزی اشتباه مادر و بعد پدر با دادن پول به فرزند آغاز می شود...
در این شرایط روزانه بیش از هزار تومان خوراکی، هرچند روز یک بار برنامه کودک یا انیمیشن با قیمت دو هزار تومان و هفته ای حتی یک بازی کامپیوتر و یا پلی استیشن به قسمت دو تا پنج هزار تومان، توسط فرزند و یا به اصرار او برای ایشان خریداری می شود!
اما این موضوع یک راه حل ریشه ای دارد، برگشتن به سنت و حتی به شرع! همان داستان پدر سالاری که ابتداء متن گفتم، اینکه از کودکی به فرزند بیاموزیم که همه چیز باید با اجازه بزرگ تر خانواده که در اینجا پدر است باشد.
یه هدیه 20.000 تومانی برای خرید از سایت باسلام برای شما خواننده گرامی: دریافت هدیه
این دو نتیجه خوب دارد، یکی اینکه پدر همیشه با اخبار خوب وارد می شود و اصلا اخبار خوب، سرگرمی و شادی فرزند از طرف پدر است. دوم اینکه احترام به پدر و جایگاه ایشان از کودکی برای فرزند تثبیت می شود. تثبیتی با هدیه ها، بازی ها و گردش های مناسب و به موقه که توسط پدر در نظر گرفته می شود.
دقت داریم که در شرع مقدس اسلام فرزند در هفت سال اول با وجود پدرسالاری که توضیح دادیم مورد توجه قرار می گیرد و خواسته های او در راه درست هدایت و سپس رفع می شود.
بعد از رسیدن به سن هفت سالگی با توجه به اینکه قوه درک و فهم او قوی شده این کنترل بیشتر می شود و علت آن نیز به صورت قابل فهم و زیبا برایش توضیح داده می شود، مثلا خوب است پس انداز را در این سن به فرزند آموزش بدهیم. یعنی مثلا هزینه را به او بدهیم و بگوییم بهتر است جمع کنی آن چیز بهتر را بخریم بجای این.
بعد از اینکه سن کم کم بالا می رود او وزیر و مشاور است در خرید، دست ش را می گیریم و باهم به خرید می رویم، دیگر او نیز نظر میدهد تا چیزه بهتر و مناسب تری خریده شود. راهنمایی اولیه با شما، نظر از او و تصمیم نهایی برآیند این دو.
و بعد از انشاءالله طی کردن این مراحل شما فرزندی را تربیت کرده اید که هرچقدر به او پول توی جیبی بدهید، با کمی سبک و سنگین کردن هم درست نیازهای واقعی خود را، رفع می کند و هم مقداری را پس انداز می کند.
البته مطمئنا کلیات بالا جزئیات بسیار دقیقی را می طلبد که با کمی جستوجو در تجربه بزرگ ترها، در روایت ها و سیره علما به راحتی می توان به آن گنجینه ها دست پیدا کرد.
پ ن 1: این متن حاصل مشاهده دو نوع تربیت ذکر شده بود، فرزندی که در ده سالگی هر لحظه با گریه و خواهش و تمنا هم که شده هزینه مواردی که گفتم را هرموقه می خواهد تهیه می کند!! و دیگری همکلاسی و فامیل دور او که همواره با دایی خود به خرید می رود، خریدی که با اجازه پدر و مشورت دایی همراه است. مطمئنا تفاوت این دو نوع تربیت کاملا مشخص و روشن است. حتی در نوع خرید، اولی بازی های خیلی خشن و با صحنه های غیرمناسب برای سن خودش تهیه می کند و دومی بازی های هیجانی و فکری که با پیشنهاد دایی و تایید خودش تهیه می کند.
پ ن 2: بله اینقدر تفاوت از بین تربیت با تربیت. حتی بیشتر، انشاءالله بتوانم در حد تجربه های خودم و تجربه های بزرگ ترهایم بنویسم.
یک نکته شرعی: فروش جنس بنا به حکم برخی از مراجع به کودک نابالغ شرعا مشکل دارد.
سلام دوست عزیز
مطالبتون همچنان خوب و زیبا هستند
دلم برایتان تنگ شده
التماس دعا دارم ازتون
به امید دیدار دوباره
موفق و موید و منصور باشید
با سلام و تشکر از اینکه جواب کامنت بنده رو دادید. چند تا سوال از شما داشتم.
1- بعد از دوران آموزشی احتمال داره که کجاها تقسیم بشوم/
2- با توجه به در پیش بودن ایام ماه مبارک رمضان شرایط خدمتی چگونه خواهد بود/
3- روز اول که برای پذیرش می روم چه چیزهایی با خودم ببرم؟
با تشکر از شما دوست عزیز
سلام علیکم
خواهش میکنم
چهار جا: پادگان کهریزک همان جا که هستید - پادگان ندامت گاه سمت غرب کهریزک - پادگان مرکز دژبان - و پادگان دیگری از مرکز دژبان در تهران
که هر کدامشون یه عالمه جای مختلف برای خدمت داره
بسیار خوب و راحت تر از شرایط عادی خواهد بود، سختی های خودش رو داره ها ، ولی خوب برنامه ها سبک تره به این دلیل
هیچی لازم نیست ببرید، احتمالا بالا بعد پذیرش می روید منزل و یکی دو روز دیگه بر می گردید، موها رو کوتاه کنید از الان که راحت باشید و فقط یه چیزی ببرید که نهار بخورید چون کار زیاد طول میکشه ، یکمم الکی لباس ببرید که اگر نگهداشتند داشته باشید، ولی خانواده هم می تونند به راحتی بیاورند براتون روز های ملاقات، باز هم میگم احتمال زیاد بر میگردید خونه بعد پذیرش تا لباس هاتون رو آماده کنیم
انشاءالله با توکل به خدا و خدمت صادقانه از این دوران خوب آموزشی لذت ببرید
سلام من به طور اتفاقی وب لاگ شما رو دیدم و از قسمت خاطرات سربازی واقعا لذت بردم. من در واقع تا 4 روز دیگه اعزام می شم به خدمت دژبان مرکز کهریزک کمی از شما راهنمای می خواستم در ضمن من متاهل هستم و دیپلم باید من رو ببخشید که ای کامنت ربطی به مطلب شما نداره ولی دسترسی به شما نداشتم مجبور بودم اینجا کامنت بزارم. خوشحال می شم اگه کمی راهنماییم کنید . در ضمن عیدتون هم مبارک
سلام علیکم
به به درود بر شما
عید شما مبارک باشه
جای خیلی خوبیه، خدا روشکر کنید
بفرمایید در خدمتم، کاش سوال می پرسیدید
ببینید شما سخت نگیرید و با توجه به اینکه متاهل هستید و اگر سرباز خوبی باشد هر هفته مرخصی آخر هفته خواهید داشت که بستگی به فرمانده ها دارد.
در کل پادگان خیلی خوبی است و تهران تقسیم می شوید که آن هم خوب است
باز هم سوالی باشه در خدمتم
التماس دعا
سلام.
مطلب بسیار صحیح و کارشناسی بود اما از لحاظ تئوری...
در شرایط امروزی فرزندان کاملا تحت تاثیر محیط هم رشد میکنند...
و محیط خیلی از عادتها و تربیت های کودک رو تغییر یا رشد میده ...
خداوندا عاقبت ما و ذریه ما را ختم بخیر کن
بله درست است
انشاءالله با انتخاب دقیق افرادی که با آنها معاشرت می کنیم و نظارت درست و به موقه بر فرزندان این مسئله هم به لطف خدا حل می شود
من یتوکل علی الله فهو حسبه